Meteen naar de inhoud

In memoriam Benny Mulder

Muziek beluisteren? Ik kan geen dag zonder!

In zijn prille jeugd luisterde hij naar Hilversum I en Hilversum II). Als beginnende puber sleepte hij een koffer-grammofoonspelertje (de luidspreker zat in het deksel) met zich mee. Weer iets later kwam daar een piepklein transistorradiootje bij, waarmee hij piratenzenders opzocht.

In die jaren is de kiem gelegd voor zijn fascinatie voor muziek. Toen hij bezitter werd van een heuse Stereoinstallatie kon het verzamelen van mooie muziek beginnen. Benny was een muzikale omnivoor, enkel jazz-, operette- en draaiorgelmuziek lustte hij niet. Benny had een uitgesproken brede muzieksmaak. Zelf zei daar altijd over “Ik denk dat mijn muzieksmaken gevormd zijn door HitWeek (Jan Donkers), OOR (Herman van der Horst, Wim Bloemendaal)” Dankzij zijn Sonos installatie luisterde Benny door het hele huis naar muziek. Hij ontwaakte, douchte én kookte (ander passie van hem) met muziek! Benny was “Music and Food’ en had definitief iets met “Real People, Real Instruments & Real Music”

Benny schreef zijn laatste album recensie voor het Real Roots Cafe op 5 april 2013. Luke Winslow-King’s “The Coming Tide” werd grondig beluisterd. Een citaat “Elf tracks bevat de CD, elf tracks die je zo’n speelplezier laten beleven dat je er zelf een heel gelukkig mens van wordt.” Het is Benny ten voeten! Een DreamTeam player die tot het laatst aan toe betrokken bleef. Onze jaarlijst kartrekker is helaas niet meer. Midden in het leven is hij ons ontnomen. Wat zullen we hem missen. Namens ons DreamTeam wensen wij Tsjikkie heel veel strekte met het verwerken van dit enorme verlies.

Onderstaande video van Ry Cooder verklaard de pure oprechtheid van bovenstaande woorden, die Benny nagenoeg zelf opschreef. Een “Dreamer”

I wonder would you like to meet a dreamer
Would you share a glass or two
Of red red wine and you might find
I’m a simple one like you

Tot op het laatst moment was Benny het theater waar de dromer tegelijkertijd de acteur, souffleur, regisseur, auteur, publiek en criticus is.

Benny Mulder 13 juli 1947 – 21 maart 2019

Scroll To Top