Detonics, Raise Your Bet

Helaas is dit schijfje wat te lang op de kast blijven liggen. De cd is inmiddels genomineerd voor cd van het jaar bij de Dutch Blues Foundation en snaren wonder Jeremy Aussems is inmiddels vervangen door een andere topper, Ray Nijenhuis. Desondanks is het zeker de moeite waard om nog maar eens aandacht te vragen voor dit puike album. Het debuutalbum van de band, “Live Evidence” verscheen in 2017 en bestond uit een prima

verzameling originals en covers, Het nieuwe studio album bevat uitsluitend eigen werk. De band bestaat uit zanger/harmonicaspeler Kars van Nus, gitarist Jeremy Aussems, toetsenist Raimond de Nijs, bassist/zanger René Leijtens en drummer Mathijs Roks. De winnaars van de Dutch Blues Challenge 2016 hebben de afgelopen jaren de nodige kilometers gemaakt en behalve in de V.S. in 2017 ook ongeveer half Europa doorkruist.

Op deze cd elf zelf geshreven werkjes, de meesten van de hand van het duo Van Nus/De Nijs,, hoewel ook de anderen hun bijdrage leveren.. De nummers op de plaat swingen, shufflen en rocken met de slow blues ’Bullet Through My Heart’ en de ballad ‘I Still Remember’ als rustpuntjes. Raimond de Nijs wisselt af tussen Hammond en piano, Jeremy Aussems heeft zich van blues/rocker ontwikkeld tot een veelzijdige en smaakvolle

gitarist. Leijtens en Roks vormen een stevige ritme tandem en Kars van Nus heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een perfecte performer en ideale frontman. De heren hebben een fraaie cd afgeleverd en gaan het ongetwijfeld nog ver schoppen. Alleen in de V.S. zullen een goede GPS nodig hebben om van Route 101 van San Francisco naan New Orleans te komen, want met name bij New Orleans komt deze weg niet in de buurt. Overigens is ‘Route 101’ wel een lekker nummer, dat een beetje doet denken aan ‘Ghost Riders In The Sky’. En wil je een wedje afsluiten op wat de cd van het jaar wordt? Raise Your Bet!