Phil Bee’s Freedom, Home

Phil Bee’s Freedom van Philippe Bastiaanse, Phil Bee dus, werd door hem opgericht  in 2014 nadat de befaamde band King Mo, waar hij ook leadzanger was, helaas(!) ter ziele was gegaan. ‘Home’ is alweer hun derde album na ‘Caught Live’ en ‘Memphis Moon’. Wat direct weer opvalt is de weergaloos goede stem van Phil Bee en de uitstekende begeleiding. Iedereen komt wel aan bod op dit album en wederom: het zijn stuk voor stuk talentvolle musici.

Naast Phil Bee, horen we Berland Rours op gitaar, John F. Klaver op gitaar, slide gitaar terwijl hij ook tekende voor de cover. Op bas horen we Carlo Van Belleghem, op drums Arie Verhaar en Martin Verdonk met percussie. Pascal Lanslots bespeelt de keyboards. De voortreffelijke backing-vocals met een ‘zwart’ geluid komen van Nicole Verouden en Tarah Ouwerkerk.

Om alles nog eens goed aan te zetten is de blazerssectie toegevoegd met Emiel van der Heide op tenor saxophone, Alex van Abeelen op trombone en  Koen Smits op trompet. ‘Home ‘ is een mooi, uitgebalanceerd album geworden met  negen swingende en funky nummers, gevoelige ballads; mooi geproduceerd met een helder geluid. Elk zelf geschreven nummer is boeiend en na heel veel keer beluisteren wordt je nog steeds verrast met kleine bijzonderheden; dat is goed en knap en leuk.  Zet je speler dus rustig op repeat, dit album zal je geen moment vervelen, integendeel! Het is een feest om naar te luisteren.