Nieuw Jimmie Vaughan album “Baby, Please Come Home”

Op 17 mei a.s. verschijnt “Baby, Please Come Home”, het nieuwe album van Jimmie Vaughan. De Texaanse gitarist/zanger mag gerust een levende blueslegende worden genoemd. Een gitarist met een unieke sound en een groot voorbeeld voor veel collega’s. Zet een heel leger aan gitaristen naast elkaar, vraag ze een stuk te spelen en je haalt Jimmie Vaughan, de broer van de veel te vroeg overleden Stevie Ray, er zo uit. Met meer dan 50 jaar ervaring, door de jaren heen gerijpt en alleen maar beter geworden, is hij met recht een icoon te noemen.

Met The Fabulous Thunderbirds had hij wereldwijd succes. Deze band nam o.a. een aantal albums voor Epic op. Nadat Vaughan de band verliet, bleef de bezetting wisselen en waren de T-Birds volgens veel fans, de T-Birds niet meer. Jimmie Vaughan ging solo verder, maakte verschillende uitstekende albums, waaronder klassieker “Strange Pleasure” en treedt nog steeds met regelmaat op. Niet zelden deelt hij podia met collega’s als Buddy Guy en Eric Clapton.

Op “Baby, Please Come Home”, laat de gitarist/zanger zich omringen door muzikanten van het hoogste niveau. Hieronder vooral oude bekenden uit de scene als Greg Piccolo, Kaz Kazanoff, George Rains, Doug James, Al Gomez, Ronnie James etc. Muzikanten die elkaar al jarenlang kennen, vaak samen speelden en elkaar blindelings aanvoelen. Het songmateriaal komt van artiesten uiteenlopend van Jimmy Reed tot Lefty Frizzell. Bij Jimmie Vaughan gaat het dan ook niet om labeltjes maar om het gevoel dat muziek teweeg brengt.

“When I was young I didn’t really pay much attention to categories of music. I just heard what I liked and decided to explore that. And that’s really what I’m still doing.”

Zoals gebruikelijk ook dit keer geen onnodige krachtpatserij en louter vakmanschap van een veelzijdig bluesartiest die de boeken in zal gaan als een van de allergrootsten.

“Baby, Please Come Home”, zal op 17 mei a.s. wereldwijd worden uitgebracht door The Last Music Co. en in de Benelux gedistribueerd door Bertus.