Garrick Rawlings

Singer-songwriter Garrick Rawlings heft in een flink aantal staten van de USA gewoond. In Kansas werd hij geboren, daarna verbleef hij in Michigan, Indiana, Chicago, Zuid-Californiē en momenteel Arizona. Aanvankelijk was hij een hard-rock elektrische gitarist, daarna omarmde hij de blues in Chicago, vervolgens rock ’n roll in Californië en toen kwam hij bij toeval in de folkwereld terecht hij was een tijdje road-manager en sidekick van Ramblin’ Jack Elliott, opende voor Dave Alvin en Rick Shea (tevens de producer van deze CD) en werd een uitstekende singer-songwriter. En dat valt te horen op deze prachtige CD.

11 songs en 50 minuten speelduur, songs die er echt toe doen. De langharige (grijs, dat wel) en met een lekkere gruizige stem gezegende Rawlings is voor mij een echte ontdekking. Zijn muziek mengt rock, folk, country en latin tot een mooie blend. De basistracks zijn door de band live opgenomen in een ruimte en dat legt een prima bodem voor de fraaie songs van Rawlings. Zowel volledig akoestische settings als aangename combinaties van elektrische gitaar, slide gitaar en steel gitaar, een prachtige accordeon partij van Skip Edwards in een wonderschone cover van Townes masterpiece ‘Poncho and Lefty’. Er is een mooie cello-begeleiding in ‘Lost in Time’. Het meeste begeleidingswerk is in handen van Garrick (gitaren, mandoline) en Rick Shea (gitaren, steel gitaar, mandoline), Dave Hall (bas) en Shawn Nourse (drums). Een opvallend nummer is ‘Eye Of A Thief’, waar Garrick met alleen zijn akoestische gitaar klinkt als een vroege Dylan. Er was ooit een debuutCD, ‘Million Miles’ (2003) en een live-CD (2006), voor mij onbekend.

Een hele gave CD, deze Garrick Rawlings. Een aanbeveling voor liefhebbers van zeer goed singer-songwriter werk. Een topper, deze man. (Peloponnese Records)