Meteen naar de inhoud

Paul Stephenson, Mother Nature’s Rules

Paul Stephenson is toe aan zijn vierde CD voor Stockfish (sinds 2002). De grote man van Stockfish, Gunter Pauler, was weer verantwoordelijk voor opname en productie en uiteraard was de begeleiding in de vertrouwde en super fraaie handen en monden van de Stockfish-stal. Dus horen we, naast Paul zelf op vocals en gitaar, Ian Melrose op gitaar, Lea Morris op backing vocals, Manfred Leuchter op accordeon, Lutz Muller op keyboards, Hans-Jörg Maucksch of Antoine Putz (hij ook op elektrische bas) op de fretless bas, Oli Bolt op marimba en Beo Brockhausen op fluit, hulusi, udu, keyboards en sax.

Stephenson groeide op in Noord Engeland, waar The Beatles zijn eerste muzikale helden waren. Daarnaast was het werk van James Taylor heel belangrijk voor zijn muzikale smaakvorming. Paul leerde gitaar spelen door te luisteren naar LPs van Simon & Garfunkel, Dylan en landgenoot Ralph McTell. Vanaf 1979 trekt hij door Europa, waar hij in vele bars speelde met af en toe een festival. Zijn eerste CD verschijnt in 1991, ‘A bend in the road’, waarop hij geheel solo is te horen. Terug naar ‘Mother Nature’s Rules’. De 14 songs ademen een zeer relaxte sfeer uit, noem het soft-folk. De teksten zijn geïnspireerd door zijn leven van alledag, de mensen die hij ontmoet, de plaatsen die hij bezoekt, de gesprekken die hij heeft. Kortom, zoals het een echte folkie betaamt.

Stockfish blijft door al dit fraais één van mijn favoriete labels, prachtige subtiele folk van een uitstekende singer-songwriter met een aangename stem en een sublieme begeleiding. May Paul sing on forever!!!! (Stockfish)

Scroll To Top