Jason Eady, I Travel On

Jason Eady is een echte honky-tonker. Geboren en getogen in Mississippi, maar nu actief in Texas, in Austin uiteraard. Hij is toe aan zijn achtste CD, de voorgaande drie waren een samenwerking met onze goede vriend Kevin Welch (producer). Eady noemt Merle Haggard, Guy Clark en Willie Nelson als zijn belangrijkste invloeden, maar hij is meer dan de som van deze drie.

Op de nieuwe CD is de na sijpelende invloed van Welch zeker te horen, zoals in het rustige ‘Happy Man’ met de dobro (Rob Ickes) als belangrijkste begeleider, wat een dijk van een song is dit. Maar ook Don Williams is te noemen als invloed, zoals in ‘Calaveras County’, handelend over een gebeuren in zijn jeugd, toen de auto van zijn vader zonder benzine kwam te staan en een langharige gozer vader 50 km verder naar een benzinestation bracht – en weer terug- een juweel van een song. Er zijn meer songs die verhalen over bijzondere gebeurtenissen in Jason’s leven, zoals bijvoorbeeld het walsje ‘Below The Waterline’ – over de gevolgen van een orkaan. De begeleiding is in handen van zijn huidige toerband (waaronder zijn vrouw Courtney Patton), aangevuld met de grootheden Rob Ickes en Trey Hensley (gitaar, zang).

Jason Eady is een uitstekende singer-songwriter en brengt ons echte country met honky-tonk invloeden. Zijn stem is adequaat bijbehorend, licht gruizig en soepel, de begeleiding heerlijk, met hoofdrollen voor dobro en fiddle. (Independent)