Kim Lenz, Slowly Speeding

Kim Lenz is van 1 november 1966. Haar wieg staat in San Diego, California. De interesse voor muziek is er vroeg, Lenz leerde op jonge leeftijd gitaar spelen en genoot van de aandacht als ze op een podium stond. Ze kleedt zich graag in kleding uit de jaren veertig. In 1999 is er een debuutalbum. Kim Lenz & Her Jaguars brengen The One And Only uit. Het is een debuut met muziek die verankerd ligt in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog en nog dagelijks bewijst nog jaren mee te kunnen.

Rockabilly, Americana en roots worden gemengd in composities die niet veel langer duren dan drie minuten. De teksten gaan in alle gevallen over de liefde. Het huidige, het vorige of het komende liefje wordt smachtend toegezongen.

Het titelloze Kim Lenz & Het Jaguars volgde in 2000. Na een lange pauze was er in 2005 Up To My Old Tricks Again. Kim Lenz stond op eigen benen. In 2012 was er het album It’s All True en een jaar later Follow Me. Voor Slowly Speeding heeft de Amerikaanse de tijd genomen. Tien liedjes op de langspeler. Al hoewel, langspeler? Slowly Speeding duurt maar net iets meer dan dertig minuten en is dus aan de korte kant.

In opener ‘Bogeyman’ laat Kim Lenz weten dat de liefde voor the bogeyman onvoorwaardelijk is. Ze slaat de waarschuwingen in de wind en gaat op pad met het mythische wezen. In ‘Pine Me’ denkt Lenz terug aan een eerder liefje en hoopt ze kreunend dat hij ooit zal terugkeren. ‘Guilty’ is daarna een up tempo rockabilly dansliedje. In ‘Bury Me Deep’ bezingt ze weer de liefde: Bury Me Deep In Your Heart, My Love.

Titelnummer ‘Slowly Speeding’is opnieuw een zwoel nummer. Met een knipoog zingt ze:

Your Eyes Become Wishing Wells.
Slowly Speeding, My Heart Is Beating.
Going Zero To Sixty with You.

 Lenz legt het er graag dik bovenop, laat het liefst een traan over haar wang rollen en grijpt de luisteraar bij de keel. In ‘Wild Oak’ mogen de voetjes weer van de vloer. De geliefden mogen naar de dansvloer voor een in getogen rock ‘n’ roll dansje. In afsluiter ‘Room’ belooft Lenz haar liefje heel veel lekkers in de slaapkamer.

I Think You’ll Find A Thunderstorm.
Tonight In My Room.

Bij zoveel beloftes wil het liefje mee naar de kamer. Natuurlijk zet Kim Lenz voor het nakomen van de beloftes Slowly Speeding op. Een half uur rockabilly met de op de juiste momenten een zucht of een traan is een prima soundtrack voor de gebeurtenissen tussen de lakens. (Blue Star Record Co.)