Jamie Lin Wilson, Jumping Over Rocks

De eerste klanken van deze heerlijk subtiele CD zijn optimaal raak. Een heerlijke stem, zeer mooie en gevoelige begeleiding, een perfecte song, een heerlijke ballade. Om zo binnen te komen, dat is weinigen gegeven. Deze Texaanse dame (naast de dochter van Kevin Welch, Savannah Welch, deel uitmakend van The Trishas doet het met haar tweede CD, opgenomen in Austin in niet meer dan vier dagen en ‘live’. In 2015 verscheen ‘Holidays & Wedding Rings’, een CD die mij totaal is ontgaan, waardoor ik mij nu afvraag wat ik heb gemist.

Maar goed, de opvolger, met een belangrijke inbreng van de Austinse meestergitarist Charlie Sexton, heeft mij al vele malen in hoge mate bekoord. Die stem, nogmaals, met een incidentele snik, de heerlijk theatrale begeleiding, dit is een juweel! Ook in de begeleiding ruimte voor Jack Ingram en Evan Felker (van The Turnpike Troubadours), Richard Millsap, Trevor Nealon, Cody Angel (verantwoordelijk voor de prachtige steel gitaar partijen op de CD) en Courtney Patton. Het moge duidelijk zijn, deze CD hoort thuis in de hogere regionen van de betere country muziek. Luister maar naar ‘Everybody’s Moving Slow’ of de heerlijke cover van Guy Clark’s ‘Instant Coffee Blues’, met Jack Ingram als tweede lead. De afsluiter ‘If I Told You’ heeft de kwaliteit en de sfeer van een goede Kristofferson-song (denk aan “Sunday Morning Coming Down’), prachtig.

Een enorme verrassing, deze tweede CD van Jamie Lin Wilson. Absolute aanrader voor de fans van goede country!! (Independent)