Rob Heron & The Tea Pad Orchestra, Soul Of My City

Een groep uit New Castle, Engeland. Zes muzikanten die in 2018 de Nederlandse podia al onveilig maakten. De planken van Het Patronaat in Haarlem gingen op 11 oktober 2018 in de fik. Bij dat optreden waren er al wat nieuwe nummers te horen, maar bij de optredens in maart en mei van dit jaar in Dordrecht, Deventer, Groningen, Utrecht en podia in België is het vierde album Soul Of My City volledig te horen.

Let’s go back in time, man, zingt Rob Heron in het openingsnummer, waarna ‘Life Is A Drag’ een opwindend nummer is over verveling. Heron speelt up tempo country gemaakt door een gretig scorende begeleidingsgroep van vijf muzikanten.

`Une Bouteille De Beaujolais´ is meer van hetzelfde, een song van goede kwaliteit. Bij ´Holy Moly) I´m In Love Again’ komen de meisjes binnen. Rob Heron & The Tea Pad Orchestra hebben de instrumenten, de goede liedjes, vriendinnen die komen en gaan, een meer dan prima slok en de juiste bezoekers! Soul Of My City heeft voldoende hart, ritme en gevoel.

Drie albums gingen Soul Of My City vooraf. Money Isn’t Everything verscheen in 2012, Talk About The Weather was er twee jaren later en Something Blue zag het licht in 2016. De groep heeft een bepaald tempo en wijkt daar niet vanaf. Telkens twee jaren en dan is er een nieuwe release.

Op Soul Of My City musiceren Rob Heron & The Tea Pad Orchestra country met americana, calypso en voegen jaren zestig gitaarmuziek toe. Twaalf nummers en er is telkens opwinding. ‘Drinkin’ & Carrying On’ en ‘Lonely Boy In A Dole Queue’ zijn veelzeggende titels. Na de borrel is er altijd het gewone leven. De muziek windt op en zelfs mensen die moeten rondkomen van een uitkering kunnen goede nummers schrijven. Misschien is de lege portemonnee een goede basis voor muziek die schurkt tegen Pokey LaFarge en CW Stoneking.

Het persschrijven barst door de superlatieven uit elkaar. Terecht!! En check de agenda van de groep voor optredens de komende weken in Nederland en België. (Tea Pad Recordings)