Ken Pomeroy, Hallways

De laatste jaren wordt de Americana-liefhebber verblijd met veel goede muziek uit de staat Oklahoma. Het platenlabel Horton Records uit Tulsa verrast opnieuw met een release van een nog onbekende zangeres genaamd Ken Pomeroy. Zij is pas 16 jaar, maar getuige haar muziek een top-talent. Ken groeide op in een gezin waar haar vader Johnny ‘Skippy’  Pomeroy een winkel had. Daar werden huisconcerten georganiseerd en Ken werd als het ware de muziek ingezogen. Op 9 jarige leeftijd speelde Ken al op de ukelele en begon zelfs  liedjes te schrijven. Pomeroy ontwikkelde zich snel en in 2017 won zij The Jimmy LaFave Songwriting Contest met het liedje The Sidewalk Song. Een lied over daklozen met een positieve boodschap: I’m okay, I’m alright, I’ll be fine, I’ll just have to find another way… Deze geweldige song ontbreekt niet op de nieuwe EP van Ken Pomeroy.

In 2017 debuteerde Ken met een EP Minutes to Hours. Nu is er een volgende EP met 7 eigen liedjes verschenen getiteld Hallways. De opnamen zijn gemaakt met een 4-track cassette tape. De akoestische begeleiding van de liedjes klinkt sober. Daardoor komt de geweldige stem van Ken centraal te staan. Haar galmende stem doet een beetje denken aan Patty Griffin.

Het album opent met Be There, een lied waarop Ken zichzelf begeleid op gitaar. Vervolgens het mooie liedje Deprived over het overleven in een gevoelloze wereld. De song Three Wonderful Words is een mooie ode aan de liefde. De titeltrack Hallways bevestigd het schrijverstalent van deze jonge dame. Waar kom je dat tegen dat een 16 jarige al zoveel volwassenheid en zelfreflectie uitstraalt. Woody Guthrie is een van Pomeroy’s helden.  Het lied The Sidewalk Song zou niet misstaan in de catalogus van Guthrie. Het album sluit met Living The Dream. Een prachtige song over het afmattende leven van een ‘folksinger on the road’.

Hopelijk krijgen wij snel dit geweldige talent te zien in Nederland. Een toertje bijvoorbeeld samen met Carter Sampson. En ja hoor op 3 augustus aanstaande speelt ze Café, Rozenknop in Eindhoven.