Meteen naar de inhoud

Tom Baxter, The Other Side Of Blue

Het heeft liefst 10 jaar geduurd , voordat Tom Baxter een opvolger maakte op zijn tweede officiële album Skybound. Tom Baxter Gleave is een nazaat van Engelse ouders, die in de jaren 70 deel uitmaakten van de rijk bloeiende folk-scene. De afgelopen 10 jaar maakte Tom heel wat mee. Het huwelijk met zijn liefde voor het leven strandde pijnlijk, maar hij vond een nieuwe vrouw en hij werd zo waar vader. Daarnaast maakte Baxter vele reizen onder meer naar Spanje, Brazilië en India.

Grootheden als Shirley Bassey, Tom Waits en Rufus Wainwright maakten al gebruik van de liedjes van Tom Baxter. Hij wordt dan ook geliefd als songwriter bij een breed publiek. De Engelse folky Davey Graham was ook een grote fan van de liedjes van Baxter. Het is dan ook een mooi gebaar dat Tom Baxter op zijn nieuwe album een tribute-song The Ballad Of Davey Graham heeft opgenomen.

Baxter’s derde officiële album The Other Side Of Blue is heel sober van opzet. Tom begeleidt zichzelf afwisselend op gitaar en piano. Deze pure sobere aanpak komt ten goede aan de prachtige liedjes, die vooral in het teken van de liefde staan. Hij opent met de titeltrack, een mooie melodieuze piano-ballade, waarin hij zijn gevoelsleven tot uitdrukking brengt. In For Crying Out Loud gooit Tom het er allemaal emotioneel uit: Nothing you say rings true about you and it makes no difference if you say it loud.how can I show my heart when you cut it out? Prachtig trouwens hoe Baxter zichzelf begeleidt op de akoestische gitaar. Een mooi juweeltje is de song Black Are The Gypsy Horses, een lied dat Tom voor zijn nieuwe vrouw schreef. Het album met 12 tracks wordt afgesloten met het lange mythische epos Where The Wild River Runs.

The Other Side Of Blue is een prachtig luisteralbum voor gevoelige zielen.

Scroll To Top