Wheeler Walker, Jr. WW III

Wheeler Walker, Jr. is het alter ego van de Amerikaanse artiest Ben Hoffman. Deze stand-up komediant mag op het podium graag provoceren. Shockeren is een beter woord om de teksten van Hoffman te typeren. Het derde album van Wheeler Walker, Jr. opent met ‘Save Some Titty Milk For Me’. Het is een lome countrytrack met een tekst die de mondhoeken doet krullen. ‘I Like Smoking Pot (A Lot)’ volgt. Een vuige tekst over de geneugten van het gebruik van marihuana. Het tempo is – natuurlijk! – relaxed, blues met precies de juiste langzame snelheid. In Nederland zal deze tekst de openbare orde niet beschadigen maar in het gelovige deel van Amerika zal met beschaamd de radio uitzetten.

In ‘Even When’ zingt Walker voor zijn geliefde.

Girl I Ain’t Too Good At Saying
What I’m Feeling Deep Inside
Usually I Hide, Just Holding In
But Looking At You Laying
Right Here By My Side
I Want You To Know
I Love You Even When
You’re not Sucking My Cock
You’re Not Squeezing My Balls’

Een nummer lang bezingt hij de liefde en vertelt wat hij af en toe mist in het echtelijk bed.

‘Fuck You With The Lights On’ laat aan duidelijkheid niets te wensen over. ‘I Sucked Another Dick Last Night’ bezingt de herenliefde en in ‘All The Pussy You Will Slay’ vertelt hij zijn pasgeboren zoon over de geneugten die hem ten deel zullen vallen.

Debuut Redneck Shit verschijnt in 2016. Het album wordt onder de aandacht van de luisteraar gebracht via het pornokanaal Pornhub. Redneck Shit haalt noteringen in diverse lijsten. In Amerika zijn er bijvoorbeeld lijstjes voor komedianten en countryartiesten. Walker, Jr. scoort, maar in de onderste regionen. Het blad Rolling Stone meldt: Unfathomably obscene and undeniably offensive, the debut album from Nashville never-was Wheeler Walker, Jr. is also goddamn funny. But Redneck Shit is far from just an X-rated novelty record. In 2017 wordt de langspeler Ol’ Wheeler uitgebracht. WW III is in 2018 het logische vervolg op de voorgangers.

‘Fucking It Up’ is de elfde track van een muzikaal prima country album. Hier en daar zoekt Walker, Jr. de versnelling, maar over het algemeen speelt hij lome, goed in het gehoor liggende countryblues. De teksten zijn obsceen, hard, grotesk en heel erg om te lachen. Wheeler Walker, Jr. provoceert en shockeert met een vette glimlach op zijn gezicht. (Pepper Hill Records / Thirty Tigers)