Meteen naar de inhoud

Gregory Page, A Wild Rose

Singer-songwriter Gregory Page (geboren in Londen, Engeland in 1963 en sinds 1976 inwoner van California in de USA) werd geinspireerd door de Ierse muziek van zijn Ierse grootvader Dave Page (in de jaren 30 van de vorige eeuw in Ierland een beroemde bespeler van de uilleann pipe, de Ierse doedelzak). Daarnaast waren de jazzplaten van zijn moeder een inspiratiebron. De man heeft een groot aantal albums het licht doen zien, over ‘One Way Journey Home’ schreef ik een viertal jaren geleden al in ons cafe. Nu is er de opvolger en met ‘A Wild Rose’ weet Page wederom mijn leven op te vrolijken. Elf geweldige nieuwe eigen songs met Ierse accenten (Eric Rigler op uilleann pipes en tin whistle, met name in de titeltrack en in ‘Dreams To The Rescue, waar ook de banjo van Dennis Caplinger te horen is), country accenten in o.m. ‘I Say Adios’ en ‘The Trouble With You Is Me’ met Doug Pettibone (speelt bij o.m. Mark Knopfler en Lucinda Williams) op pedal steel. Leuk om te vermelden is de inbreng van Tim Knol op ‘Whatever Keeps You Dreaming’ en heerlijk zijn de voortreffelijke harmony vocals van Cindy Wasserman. ‘Born With The Shakes Inside’ is een prachtig folkdeuntje, ‘A Funny Trick’ een gevoelig pop deuntje.

Deze nieuwe Page is weer een heerlijk subtiel werkstuk van een bijzondere artiest. Als geen ander weet hij een verrukkelijke nostalgie op te roepen! Een CD om bij allerlei gelegenheden te spelen, hij zal echt nooit gaan vervelen. (Munich Records)

Scroll To Top