Stephen Simmons, Gall

Stephen Simmons komt uit Nashville, Tennessee, zoals zovelen uit de Americana-scene. Hij werd geboren in een klein plaatsje in Tennessee, Woodbury. Van zijn hand verschenen sinds 2004 8 CD’s, te beginnen met het veelgeprezen ‘Last Call’. Zijn nieuwe, akoestische CD, ‘Gall’, nam hij in zijn eigen huis op tussen medio 2017 en begin 2018. Alles op de CD deed hij in zijn uppie: zang, gitaar, mandoline, harmonica en keyboards. De elf prachtige songs, allen ballads, zijn van zijn hand en brengt hij met zijn licht gruizige, zuivere stem. Prachtig! Vanaf de opener ‘Gall’ via ‘Microphone In My Face’ (met zijn subtiele pianobegeleiding) tot de afsluiter, het walsje ‘Sunlight/Moonlight’ is het echt volop genieten van deze prima singer-songwriter, die ons vooral deelgenoot maakt van zijn relatieproblemen. Titels als ‘I Love You, But I’m Scared Of You’, ‘U & I’, ‘There You Go’ en ‘When The Wine’s All Gone’ spreken in dit verband voor zichzelf.

‘Gall’ is een uitstekende CD, een showcase van een prima singer-songwriter. Eigenlijk net zo klassiek als de American recordings van Johnny Cash. (Blue Rose Recoerds)