Kevin Galloway, The Change

Kevin Galloway is de oprichter van de band Uncle Lucius, een rockende country-soul band uit Austin, Texas. De band stopte ermee dit voorjaar na een bestaan van 12 jaar. Met ‘The Change’ komt hij solo voor de dag. Hij beschrijft zijn muziek op deze CD als Gulf Coast (de zuidkust van de USA vanaf Texas tot en met Florida) country-soul en schreef de songs als een liefdesbrief aan zijn nieuwe familie, zijn vrouw en hij hebben twee kindertjes onder 3 jaar oud. De opnames waren in de EAR studio in Austin onder leiding van producers Hal Vorpahl (tevens bas, zat ook in Uncle Lucius) en studiobaas James Stevens. In de begeleiding horen we gitaar, bas, drums, harmonica, keyboards (Jonathan Grossman van Uncle Lucius) en de pedal steel van Kim Deschamps (Cowboy Junkies). Vijf van de negen songs zijn Galloway-originals, er zijn prachtige covers van ‘You Are So Beautiful’ (bekend van Joe Cocker, hier in een prachtige gedragen versie met orgel in de hoofdrol naast pedal steel) en ‘Hands On The Wheel’ (geschreven door Bill Callery, ik heb deze Bill het nummer zien vertolken tijdens een SXSW in Austin, maar we kennen het vooral in de versie van Willie Nelson op diens ‘Red Headed Stranger’). De muziek is een puike mix van country en soul, met een paar eigen juwelen als ‘When The Heart Cries Out’ (begint met ‘When you’re sad, rest your head upon my shoulder’), ‘Miles and Miles’ en ‘We Don’t Have To Say a Word’.

Kevin Galloway brengt ons heerlijke Texas country-soul, een mooie en gevoelige CD gezongen met een mooie bariton. (Nine Mile Records)