The Grand East, What A Man

Afgelopen jaren heeft The Grand East behoorlijk veel optredens gedaan. Het is een genot om de aankondigingen, geschreven door medewerkers van de zalen, te lezen. The Grand East is een van enthousiasme uit elkaar spattende band. Een dampende rock & soul show van The Grand East, met een zanger die zingt alsof hij door een voodoo-priester op de hielen wordt gezeten. De mannen van The Grand East brengen hun dampende Rock ’n Soul show naar de bovenzaal van Paradiso.

Anno nu is The Grand East terug van even weggeweest. Er is het nieuwe album What A Man, dat bol staat van de onderhuidse spanning. The Grand East verbaast vriend en vijand. Het is een release als een ballon die elk moment kan knappen. Nog zo’n mooi citaat! What A Man knapt nergens, maar boeit van de eerste tot en met de drieënveertigste minuut. Eerst wat geschiedenis. De band Texas Radio verkocht van een in 2012 in eigen beheer uitgebrachte EP zevenhonderd exemplaren. In 2016 verscheen Movano Camerata. De groep veranderde van naam en tooide zich met The Grand East.

Vijf muzikanten in deze groep uit Diepenheim, Overijssel. Ze zijn wars van sterallures en opleidingen. De groep doet ervaring op door te spelen op elke straathoek, in elke kroeg en op elk festival. En al die keren spelen ze de zaal omver of gaan de passanten op die straathoek plat. The Grand East speelde zelfs twee aftershows van Bob Dylan in de Heineken Music Hall. Het is onbekend of de oude bard een blik heeft geworpen naar The Grand East.

In 2018 is er de langspeler What A Man. Het vijftal heeft een vliegende start met ‘Away’. Het is een track vol pompende rock met een flink portie bezieling. The Grand East geeft de luisteraar geen tijd, de dansvloer moet in de fik. In ‘Apocalypse Now’ is er een vurige opening, een spattende gitaarsolo en pookt de groep het vuur verder op. Rock, soul, transpiratie, bezieling en heel veel vakmanschap.

It Feels Like I’m On My Way. The Grand East is onderweg! Titelnummer ‘What A Man’ volgt. In het als singel uitgebrachte nummer is de groei van The Grand East te horen. Het refrein heeft zinnen om mee te brullen, om de groep vanuit elke hoek van de zalen bij te staan.

Tien nummers op deze release en geen enkele keer verzaakt The Grand East. De nummers hebben spannende en leuke muzikale details. In alle gevallen komt de groep uit bij de dansvloer, mogen de vuisten gebald omhoog en kunnen de teksten worden meegebruld. De vijf muzikanten van The Grand East verdienen in 2019 een plek op de grote festivals. Ze mogen de bezoekers meevoeren in die spannende rockshow boordevol meeslepende liedjes. (Goomah / BB Records / V2)