John Hiatt, The Eclipse Sessions

Al vele jaren is John Hiatt een grootheid in de muziek, zowel als componist en als muzikant. Hij schreef nummers voor een groot aantal artiesten en met zijn eigen albums heeft hij een grote fanschare weten te verzamelen. Zijn grote doorbraak kwam met het album “Bring The Family” in 1987, waar de hit “Have A Little Faith In Me” op staat. Hij is nu 66 jaar oud en even zag het er naar uit dat hij het rustiger aan gaat doen. Zijn vorige album “Terms Of My Surrender” dateert immers van 2014, maar niets is minder waar en nu ligt zijn zesentwintigste plaat, “The Eclipse Sessions” in de winkels.

Wat op zijn laatste cd’s al bleek heeft zich op deze voortgezet. Hoe ouder hij wordt hoe bedachtzamer en beschouwelijker hij is. Ook hier zingt hij over het ouder worden, zijn verleden en over liefde. In “Cry To Me” erkent hij zijn eigen tekortkomingen. In een nummer als “Over The Hill” bezingt hij dat zijn beste jaren toch wel achter hem liggen. Het is niet zo zwaar als het klinkt, want de humor vind je door tussen de regels door te luisteren. De titel van de plaat verwijst naar de zonsverduistering, die tijdens de opnamen in Amerika plaatsvond. De productie van “The Eclipse Sessions” was in handen van de gelouterde producer Kevin McKendree, die af en toe ook op orgel te horen is. Verder wordt Hiatt begeleid door drummer Kenneth Blevins, bassist Patrick O’ Hearn en Yates McKendree (Kevins 17-jarige zoon), die te horen is op gitaar. Wederom een uitstekende plaat van John Hiatt, een die naar mijn mening beter is dan zijn laatste paar albums. (New West Recordings)