Eric Lindell, Revolution In Your Heart

Met de release van het  album Revolution In Your Heart keert de Amerikaanse muzikant  Eric Lindell terug bij het gerenommeerde Chicago-blues-label  Alligator Records.  Eric’s muzikale loopbaan startte in California, maar uiteindelijk belandde hij met zijn vrouw in New Orleans, waar hij in de ban raakte van de veelzijdige rootsmuziek uit Louisiana. Tussen 2006 en 2009 maakte Lindell 3 albums voor Alligator Records. Het leverde hem veel positieve feedback op zoals: Lindell plays passionate blue eyed soul smothered with a big heap of New Orleans funk (The Los Angeles Daily News). Eric’s muziek is wellicht het beste te vergelijken met die van Delbert McClinton. Beiden spelen rootsmuziek met een breed spectrum. Revolution In Your Heart is inmiddels Eric’s zeventiende album.

De twaalf zelf geschreven songs op  Revolution In Your Heart nam Eric op in de legendarische Studio In The Country in Bogalusa, Louisiana. Lindell speelt praktisch alle instrumenten zelf, zoals gitaar, Hammond orgel, synthesizer, bas en harmonica. Alleen voor de drums krijgt Eric hulp van Willie McMains. Het album opent met een vrolijke positieve song Shot Down.  Inspiration comes in many ways, it don’t always come on sunny days… is Lindell’s statement bij deze openings song. De meeste liedjes zijn  autobiografisch. Zo zingt Eric in Grandpa Jim liefdevol over de wijze lessen die hij van zijn opa kreeg. Pat West is een ode aan een van Eric’s vrienden.  Het met veel wah wah gitaar omgeven Big Horse en de New Orleans-beat bij de song Appaloosa hebben het thema: Paarden. Op de countrytrack Millie Kay is een gastbijdrage van pianist Kevin McKendree. Het album sluit af met een heerlijk Chuck Berry achtig rockertje Sun Don’t Shine. Zo komt er een eind  aan een aangenaam, afwisselend roots album en wat zou het leuk zijn als deze veelzijdige multi-instrumentalist weer eens de oversteek naar Nederland maakt.