Mike Blakely, The Outside Circle

Mike Blakeley is in de allereerste plaats a true Texan. Hij groeide op in Wharton County in die staat op de ranch van zijn vader. Het leven op het land is hij trouw gebleven (vurige wens nr 1) en daarnaast heeft hij zich bekwaamd als schrijver (tot dusver 18 boeken, alle zg. ‘western fiction, twee ervan samen geschreven met resp. Willie Nelson en Kenny Rogers). Als singer-songwriter heeft hij inmiddels 11 albums op zijn naam, songs van hem zijn door anderen gecoverd. Dat de nieuwe CD een hoog western gehalte heeft mag niet verwonderlijk heten. Cowboys en hun sores inspireren de man enorm. Denk aan ‘The Sons Of The Pioneers’ voor de (cowboy)sfeer en het leven op het land of ook aan dat schitterende album uit 1969 van Frummox met die verhalende songs uit met name het landleven: ‘Man With The Big Hat’, ‘Kansas Legend’ en ‘Texas Trilogy’. Blakely heeft een ‘Rodeo Trilogy’ (‘You’ll Never Ride Ol’ Midnight’/’Better Off Gone’/’One Good Rodeo Summer’) naast ‘Don’t Ever sell Your Saddle’ en ‘The Outside Circle’. En de begeleiding is onovertroffen, veel bekende mannen uit Austin zoals onze goede vrienden Walt en Tina Wilkins met hun Mystiqueros en – jawel – onze eigen Bart de Win op accordeon en vocals en verder Lloyd Maines (steel gitaar), Rich Brotherton (mandoline), Kim Deschamps (dobro). Dat is een deel van de spelers op deze prachtige CD. Alle liedjes zijn van Blakely zelf, met hulp van Damon Rogers in een drietal.

Een topproduct uit Austin, een mooie verhalende collectie songs uit het landelijke hart van Texas. Real cowboy stuff! (Independent, Swing Rider Records)