Meteen naar de inhoud

Thomas Dybdahl, All These Things

Ik ben elke keer weer bij het werk van Thomas Dybdahl verbaasd, dat zulke warme, atmosferische, filmische muziek  uit zo’n koud land als Noorwegen komt. Drie dagen had de Noorse muzikant slechts nodig om zijn nieuwe album (zijn achtste alweer) All These Things op te nemen. Dat vond plaats in Hollywood’s  Sunset Sound Studios, waarbij de ervaren producer Larry Klein (Joni Mitchell, Melody Gardot) achter de knoppen zat.

Thomas profiteert van de aanwezigheid van zeer gerenommeerde sessiemuzikanten als James Gadson (drums), Dean Parks (gitaar), Patrick Warren (toetsen) en Dan Lutz (bas).  Het album All TheseThings is een verrassend   uitgebalanceerd geheel, bestaande uit 9 songs met een dromerig smooth jazzgeluid zonder een minuut te vervelen.  Thomas Dybdahl  staat in het midden van zijn leven. Hij wordt volgend jaar 40. Een leeftijd waarbij allerlei levensvragen  om de hoek komen. Dat vormt het centrale thema van Dybdahl’s nieuwe album. Luister maar naar sleutelsongs als All These Things en What You Came For. Het sfeerrijke When I Go  is een van de pareltjes, die opvalt. Een song met een vocale bijdrage van zangeres Lera Lynn en prachtige steelgeluiden. Een heerlijke melancholieke herfstsfeer roept de fraaie song  Look At What We’ve Done op. Het album sluit af met een sobere piano-ballade Stupid Heart. Het lijkt wel een slaapliedje door die zachte fluisterende stem van Thomas Dybdahl.

Met het draaien van deze heerlijke sfeervolle muziek van All These Things kom ik de koude winter wel door.

Scroll To Top