Malcolm Holcombe, Come Hell Or High Water

Malcolm Holcombe is een goede bekende van ons, hij is immers vrijwel ieder jaar in ons land te bewonderen met in zijn kielzog een nieuw album. Zijn zestiende studio-productie ‘Come Hell Or High Water’ is alweer een topper in zijn top rijke serie CD’s. Van de door Darrell Scott geproduceerde voorganger, ‘Pretty Little Troubles’, is in de begeleiding alleen snarentovenaar Jared Tyler (dobro, mandoline, gitaren, vocalen) aanwezig. Producer is ditmaal drummer/percussionist Marco Giovino (overigens samen met Jared) en naast hen en Malcolm spelen er twee grootheden mee op de CD, Iris Dement (piano, vocals) en Greg Brown (vocals). U begrijpt al, dat belooft wat! En het resultaat is adembenemend fraai. De gruizige stem van Malcolm, de donkere stem van Greg en de hemelse bijzonder stem van Iris vormen een prachtig geheel, voeg daarbij de heerlijke dobro (en stem!) van Jared en je kan volop genieten. Malcolm brengt weer een prachtig mengsel van folk, country, bluegrass, blues en pop. In het prachtig uitgevoerde digipack vinden we naast stemmige warm gekleurde foto’s van de opnamen ook een bijzonder dankwoord: ‘ May I remain humbled by the undeserving (hoezo bescheiden) grace of God and Singular Recordings, who has again opened doors to pursue fellowship and faith in music’. Met zo’n boodschap laat Malcolm andermaal zien dat hij een begenadigd en bijzonder tekstdichter is. Een klein voorbeeld uit mijn favoriete song, een country-folkdeuntje ‘Gone By The Old Sunrise’: Lights across the river, close enough to touch. A mile from here to me and you, gone by the old sunrise’.

Dat mijn favoriete gruizenaar Holcombe wederom met zo’n geslaagde CD komt doet deugd. De man blijft maar schitterend werk afleveren. En wij zullen blijven kopen en genieten (Singular Recordings, Gypsy eyes Music).