JW-Jones, Live

De Canadese bluesman JW-Jones heeft zijn sporen in zijn thuisland inmiddels dik verdiend. De 38-jarige Jones wordt door zowel collega’s als publiek hoog gewaardeerd. Een rijtje prijzen en nominaties zijn hier het tastbare bewijs van. Met het spaarzaam, maar duidelijk getitelde “Live” is onlangs zijn tiende album op de markt gekomen.

De opnamen zijn gemaakt tijdens een optreden in La Basoche – Centre Cultural de Vieux Aylmer in Quebec Ontario. JW-Jones, die zang en gitaar voor zijn rekening neemt, wordt begeleid door Laura Greenberg (bas, zang), Will Laurin (drums, zang) en Don Cummings (Hammond orgel). De elf nummers zijn covers van de helden van Jones, zoals Robert Cray, B.B. King, Albert King en Howlin’Wolf. Het begint met “A Memo (Nothin’ But Love)”, dat we kennen van Cray en geschreven is door diens bassist Richard Cousins. Van B.B. King worden “Need You So Bad” en “Early Every Morning”. Jones toont zijn zangkwaliteiten in de Bob Dylan cover “Tonight I’ll be Staying Here With You”. Als uitsmijter spelen Jones en band “I Might Not Come Home At All/Medley”, eerstgenoemde van Deke Dickerson, gevolgd door de medley waarin hij delen van zeventien bekende nummers verwerkt. Zo horen we stukjes van Led Zeppelin, de Beatles, Rolling Stones, de Shadows en diverse thema’s van tv-series en films. Een heel leuk album. (Solid Blues Records)