Meteen naar de inhoud

Maria Muldaur, Don’t You Feel My Leg

Iemand die kan terugkijken op een staat van dienst van pakweg vijftig jaar is zangeres Maria Muldaur. Ooit in de zestiger jaren begonnen als Maria d’Amato nam zij bij het trouwen met Geoff Muldaur diens achternaam aan. Deze naam behield zij na de scheiding in 1972. Maria werkte samen met onder meer John Sebastian, Jim Kwestin & the Jub Band, Paul Butterfield en Jerry Garcia om er maar enkele te noemen. Ook solo deed zij van zich spreken. Naast de albums, waarop zij met anderen te horen is, bracht zij solo een discografie uit om trots op te zijn. Onlangs verscheen haar achtendertigste album.

Deze cd, “Don’t You Feel My Leg – The Naughty Bawdy Blues Of Blue Lu Barker” is een ode aan de zangeres Lu Barker, die in de dertiger jaren met haar gitaar- en banjo spelende man Danny een hele rij hits had. Ook werkte zij samen met Jelly Roll Morton en Cab Calloway. Haar teksten vielen in het bijzonder op door het ondeugende karakter. Maria Muldaur slaagt er met haar warme stemgeluid en de begeleidende jazzband uitstekend in om deze nummers te vertolken. Het ondeugende komt vooral tot uiting in nummers als “Trombone Man Blues” (hoe hij met zijn instrument heen en weer glijdt), een vraag-en-antwoord spel met trombonist Charlie O’Halloran, en het waarschuwende “Leave My Man Alone”. Humor is nergens ver weg, zoals te horen is “A Little Bird Told Me”.  Maria Muldaur en haar band weten de sfeer van de dertiger en veertiger jaren prima weer te geven. Leuke cd. (The Last Music Company)

Scroll To Top