Terry Blersh, Play It All Day

Het gelijknamige debuutalbum van Terry Blersh verscheen in 2008. Natuurlijk toerde Blersh door thuisland Canada, maar het is toch opmerkelijk dat er nu pas een vervolg is. Play It All Day telt negen eigen nummers, ‘Early Morning Rain’ is een hit van Gordon Lightfoot en ‘I’ll See You In My Dreams is een nummer uit 1925 van Isham Jones en Gus Khan. Deze traditional is een hit geweest van Doris Day, Cliff Richard en Pat Boone.

Play It All Day is vooral een nette langspeler geworden. Blersh staat bekend om zijn uitstekende gitaarspel, maar op deze tweede release van de Canadees laat hij zijn instrument te weinig spreken. Natuurlijk is het goed als de muziek in dienst staat van de composities, maar in dit geval is er muzikaal wel erg weinig te genieten. Opener ‘Treat Me Right’ begint opgewekt en funky. De tekst die dan volgt is wel erg simpel.

I’m in love with you baby,
But you just don’t seem to care.

Na een keer luisteren is het gehele nummer mee te zingen, zo eenvoudig zijn de zinnen die uit de pen van Blersh rolden. Het nummer wordt gered door een schurende gitaarsolo.

In ‘It’s All Right’ zingt John Finley het deuntje mee. De tekst is weer eenvoudig.

My baby don’t like sugar.
My baby don’t like spice.

Het is allemaal wel erg gemakkelijk, er is geen rijmwoordenboek aan te pas gekomen en de regels lijken in een keer op papier te zijn gezet. Zangeres Quisha Wint helpt een muzikaal handje in ‘Play It All Day’. De keuze voor deze zangeres pakt goed uit. Haar bluesy stemgeluid geeft het nummer meerwaarde.

‘The Girl Outside My Window’ – Blersh heeft het vooral over meisjes! – is een trage mix van reggae en soul waarbij het woord loom past. ‘Only One’ is een suikerzoet nummer waarin de liefde wordt bezongen. Bij de luisteraar zullen de tanden in het gebit rammelen, zoveel zoetstof is er in het nummer te horen. ‘Jammin’ II’ is een uitstekend bluesrock nummer. Bijna drie minuten laat Blersh muzikaal vuurwerk horen. ‘Jammin’ II’ is een vette en lekkere track.

Play It All Day is geen muzikaal behang, zeker niet. Het is een langspeler met goed uitgevoerde nummers waarbij de verrassing en het avontuur veelal ontbreken. Het album zal het goed doen bij de open haard en een glas wijn. (Independent)