Meteen naar de inhoud

Robbie Fulks and Linda Gail Lewis, Wild! Wild! Wild!

Ga er maar aan staan, deze verrassende combinatie van een goede singer-songwriter en het jongere zusje (toch wel inmiddels 70 jaar, in 2000 nam ze al eens een CD op met Van Morrison) van rock ’n roll legende Jerry Lee Lewis. Een tiental jaar geleden ontmoetten ze elkaar toen ze in Zweden werkten met dezelfde promotor. Er was een klik en die komt nu tot uiting in een fraai duetalbum. De aanwezigheid van een Lewis zorgt voor veel country en rockabilly met hoofdrollen voor de pedal steel en gitaren/bas/drums. Een geval apart is het jazzy ‘Memphis Never Falls From Style’ (met de zinsnede ‘They Love Jerry Lee, the Killer’) met zijn blazers en de bijpassende bluesy zang van LGL, een typisch ‘WOW’-nummer.

Er staan nog een heerlijk jazzy nummer op de CD, het aloude ‘’It’s Your Red Wagon’, hier uptempo gebracht met fijne solo’s van orgel en gitaar (Ik ken heerlijk mid tempo bluesy versies van dit nummer van o.m. Jimmy Witherspoon) en dan is er nog een prachtige blues, ‘Foolmaker’, gezongen door Robbie. De typische Lewis-sound horen we met name in ‘Boogiewoogie Country Gal’, waarin LGL niet onderdoet voor haar grote broer met haar ‘pumping piano’. Dat pianospel komt ook voor in ‘Round Too Long’ (‘I’m the sister of a hellraiser, the daughter of an old Tomcat. I was playing the piano in a honky-tonk before you bragged about that’) en ‘Wild Wild Wild’. En er zijn ook mierzoete country duetten zoals ‘I Just Lived A Country Song’ en ‘That’s Why They Call It Temptation’. En een soort Les Paul and Mary Ford huppelaartje, ‘Who Cares’. Pure rock is ‘It Came From The South’. Wat een lekkere CD is dit. Heerlijk gevarieerd, Americana op zijn breedst. Met name de jazzy nummers zijn aangename luistermomenten. Surprise!!! (Bloodshot Records).

Scroll To Top