Jennifer Porter, These Years

Jennifer Porter hoort in het rijtje goede jazz vocalisten thuis. Denk aan Diana Krall, Madeline Peyroux en je komt in de buurt. Maar toch brengt zij iets geheel eigens, niet in de laatste plaats door haar repertoirekeuze, waarin zij ruimte laat voor bekende popsongs en zelfs hit songs. Zo komen op haar nieuwe CD bekende werkjes als ‘Unchain My Heart’ (geschreven door Bobby Sharp en een grote hit voor Ray Charles in 1959 en later ook voor Joe Cocker), ‘On A Night Like This’ (Bob Dylan, 1973), Crazy Love (Van Morrison), ‘In Between Love’ (Tom Waits) en ‘Beast Of Burden’ (Stones, 1978).

Maar er staat meer fraais op deze CD, de vijf eigen songs zijn zeker zo goed, luister bijvoorbeeld naar de heerlijke ballades ‘My Secret Desire’ (met de vibrafoon van McCoy), ‘Road To Redemption’ (een prachtig soulnummer, waarop piano, orgel en een heerlijk achtergrondkoortje voor meerwaarde zorgen) en ‘For You’ (orgel). Jennifer heeft een heerlijk zwoele en soepele stem, zeer geschikt voor het jazzy genre. De productie is in handen van Jay Newland, de man die verantwoordelijk was voor het megasucces van Norah Jones (‘Come away with Me’). In de begeleiding is er ruimte voor – naast gitaren (Adam Levy, Sherrod Barnes), bas (Ira Coleman), drums (Tony Mason) – saxofoon (Andy Schnitzer), Keys (John Deley) en accordeon (de zoon van Clifton Chenier, C. J. Chenier, is heerlijk aanwezig in ‘On A Night Like This’, waarop Jennifer piano speelt). Een leuke gastrol is er voor good old Charlie McCoy op harmonica en vibrafoon Overigens is Jennifer Nichole Porter verantwoordelijk voor de muziek van de film Mr. Barrington (2003), een met awards overladen film.

Een uitstekende CD, deze nieuweling van een in ons land tot dusver onbekende voortreffelijke vocalist. Houd Jennifer Porter in de gaten en begin met luisteren naar deze CD op haar website.