Meteen naar de inhoud

Cedric Burnside, Benton County Relic

Drummer, gitarist, componist en zanger. Kleinkind van R.L. Burnside en neef van Gary Burnside. Cedric Burnside, van 26 augustus 1978 uit Memphis, Tennessee. USA is geboren voor de blues, heeft muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Op 13-jarige gaat hij met grootvader R.L. op tournee. The Record is in 2006 het debuutalbum. In zijn voortdurende carrière speelt Cedric Burnside onder meer met Jessie Mae Hemphill, T-Model Ford, Widespread Panic, Jimmy Buffett en Jon Spencer Blues Explosion. Grote namen in de wereld van de blues en rock ‘n’ roll.

Benton Country Relic is de achtste langspeler van deze Amerikaanse bluesgigant. Bij het beluisteren van Cedric Burnside gaan de gedachten uit naar Robert Johnson, naar Muddy Waters en Howlin’ Wolf. Op Benton Country Relic mengt Burnside de blues met muziek die uit een stomend moeras omhoog stijgt, in een stinkende garage uit een autoradio boven het lawaai uit te horen uis.

In opener ‘We Made It’ verhaalt de Amerikaan over de armoede van zijn jeugd. Het intro rammelt, rockt en er wordt gezongen over de kansen die door de jeugdigen worden gegrepen. Muziek is en was altijd een goede uitlaatklep. ‘Get Your Groove On’ is een levendige bluestrack die op elke straathoek mensen aan het bewegen zou krijgen. ‘Typical Day’ is een stompende bluesrocker, in ‘Don’t Leave me Girl’ wordt er vanuit de garage gezongen naar het liefje dat niet mag vertrekken om in afsluiter ‘Ain’t Gonna Take No Mess’ goede beloften te doen.

Voorganger Descendants Of Hill Country kreeg een nominatie voor een Grammy voor Beste Blues Album. Benton County Relic heeft minstens zoveel klasse als het album uit 2015. Cedric Burnside brengt met dit krachtige bluesrock album een muzikale hommage aan zijn familie. Daarbij trekt hij fans van The White Stripes en The Black Keys naar zijn garage. Liefhebbers van deze groepen zullen zich thuis voelen in de wereld van Cedric Burnside. Benton County Relic riekt naar een stomend moeras en heeft de mooiste geluiden uit een vunzige garage. Heerlijk! (Single Lock Records)

Scroll To Top