Amanda Shires, To The Sunset

Amanda is geboren en getogen in Lubbock en speelt sinds haar tiende fiddle, op haar 16e maakte ze deel uit van de fameuze Texas Playboys en speelde ze regelmatig met de legende Tommy Allsup. Sinds 1999 maakt zij deel uit van de energieke alt-country band ‘Thrift store cowboys’ en sinds 2007 treedt zij veel op in combinatie met singer-songwriter Rod Picott en heeft zij zich in Nashville gevestigd. Aan de zijde van Picott trad zij regelmatig in ons land op. In 2009 verscheen een fijne duoCD van Shires en Picott, een jaar later ging het stel uit elkaar en kwam Jason Isbell in beeld. Ze trouwde met Isbell in 2013 en sinds dat jaar kwamen tot dusver drie solo-CDs uit, waarvan ‘To The Sunset’ de meest recente is. Op deze, inmiddels haar zesde solo-CD laat Amanda horen dat ze kan rocken.  Alle 10 songs schreef ze helemaal zelf, in de begeleiding is er – uiteraard – veel ruimte voor Isbell op gitaar naast producer Dave Cobb op bas, Peter Levin op keys en Jerry Pentecost op drums. Een steviger geluid dus, songs die uit het (vrouwen)leven zijn gegrepen. Amanda’s stem klinkt lief en ‘child-like’, de – misschien iets te overvloedige galm werkt best wel goed, de begeleiding is aangenaam tot goed. De meest opvallende track is ‘Wasn’t I Paying Attention’ en handelt over mentale ziekte en verslaving, aandachtspunten van de huidige tijd.

Met ‘To The Sunset’ toont Amanda zich een prima rockvrouw, een waardig volger van haar Jason. Rock on, girl! (Thirty Tigers)