Jason Lee McKinney Band, Sacred Southern Soul

Toen ik voor het eerst de cd “Southern Sacred Soul” van de Jason Lee McKinney Band beluisterde viel het mij op dat de vijftien nummers wat stijl betreft eigenlijk in drieën gedeeld zouden kunnen worden. Te beginnen met blues en gospel gevolgd door country en afgesloten door soul. De volgende keer dat ik ernaar luisterde versterkte die mening alleen maar. Nadat ik informatie uit het internet heb gehaald bleek inderdaad dat de cd in feite bestaat uit drie verschillende EP’s.

Dr. Jason Lee McKinney heeft een doctorstitel en een MBA en BA in management. Hij is leraar op een college. Daarnaast maakt hij muziek, speelt gitaar en zingt en schrijft zijn eigen nummers. Hij vormt hij samen met Barry Strauser (toetsen, gitaar) en Billy Wright (bas) de hier genoemde band. Het is de vierde cd van de band, die in de VS al ruim een jaar geleden is verschenen. Voor de opnamen van de 15 nummers die we op “Sacred Southern Soul” aantreffen springt een handvol andere muzikanten bij. Zoals al beschreven is de cd in feite onder te verdelen in drie gelijke stukken. De eerste vijf zijn blues en gospel, gevolgd door country en soul. In het titelnummer, waarmee de cd begint, zijn de drie stijlen in feite fraai gecombineerd. Muzikaal is het allemaal dik voor elkaar. Het zijn vijftien goed geschreven en uitstekend uitgevoerde nummers. Pakkende melodieën en fraaie teksten maken het waard om eens goed voor de cd te gaan zitten. Prima werk.