Meteen naar de inhoud

Austin Lucas, Immortal Americans

Austin Lucas is meer dan 20 jaar actief als singer-songwriter. Zij roots liggen in Bloomington, Indiana, waar hij werd geboren als zoon van bluegrassheld Bob Lucas, o.m. verantwoordelijk voor het succes van Alison Krauss in de jaren 90 – als producer/songwriter op ‘So Long So Wrong’ – 1996 en ‘New Favorite’ – 2001. Austin was een punker in zijn jeugdjaren, maar veranderde tijdens zijn touring jaren (o.m. in Tsjechie, waar hij nog altijd  een bandje heeft) in een enerverende rootsrocker. Hij verzoop bijna in de drank rond 2010, kwam vele kilo’s aan en er waren fysieke problemen met zijn vriendin. Hij kwam er bovenop, werd weer nuchter, wist meer dan 40 kilo kwijt te raken, ging terug naar Bloomington en schreef de ellende van zich af in zijn songs. Waar hebben we dat meer gehoord? In 2013 kreeg hij een contract bij het prestigieuze New West label, in dat jaar verscheen ‘Stay Reckless’, gevolgd door ‘Between The Moon’ in 2016 en nu dus dit prachtige ‘Immortal Americans’. Zoals hij deze titel verklaart: ‘Mijn vrienden en ikzelf moesten vechten voor wie we wilden zijn, daarover gaat deze song. Het is opgedragen aan al die ‘at-risk human beings’ die in ons land leven aan de rand van de gevestigde orde.’ De teksten zijn inderdaad zeer autobiografisch en eerlijk, de begeleiding is Americana op zijn best met een belangrijke rol voor de banjo, zoals in mijn favoriet van de CD, ‘Goat And Goose’. Ook de afsluiter, ‘Shadow Inland Sea’, mag er zijn, met een cello en schitterende samenzang.

Verrassend mooie en duidelijke CD van een puike singer-songwriter vol met gave Americana. (Cornelius Chapel Records, distributie door Proper Records.) Binnenkort LIVE in Benelux te zien

  • Thu, DEC 06, Cinema – Aalst, Belgium
  • Fri, DEC 07, Café ’t Rozenknopje – Eindhoven, Netherlands
  • Sat, DEC 08, Der aa theater, Groningen, Netherlands

Scroll To Top