Brooks Williams, Lucky Star

Brooks Williams is een folk-blues held uit Statesboro in de staat Georgia in de USA. Met zijn 59 jaar hoort hij bij de veteranen, hij heeft al de nodige CD’s (ik telde er 24!) op zijn naam staan sinds zijn debuut in 1989. Hij woont momenteel in de UK, waar deze nieuwe CD voor het grootste deel is opgenomen (Cambridge). Op ‘My turn now’ staan 14 songs, waarvan Brooks er 9 zelf schreef, daarnaast zijn er covers van Chris Kenner (‘Something You Got’), Thomas Dorsey (het door sister Rosetta Tharpe bekend gemaakte ‘Rock Me’, ook nog als bonus track gebracht, deze keer samen met Hans Theessink op mandoline en vocals), Walter Hyatt (het prachtige ‘Going To New Orleans’ met daarin de titel van deze CD: ‘I’m going to New Orleans to catch the Lucky Star that fell’) en de overbekende klassieker ‘After You’ve Gone’. Brooks heeft een bij dit genre prachtig passende stem en hij is een begenadigd performer op akoestische gitaar en resonator gitaar. Begeleiding is er van bas en drums en incidenteel piano, percussie en harmonica, backing vocals komen van Rab Noakes (6 songs) en Rachel Lightbody (1 song). Hans Theessink is ook nog te horen in een tweede bonus track, de prachtige afsluiter ‘Gambling Man’. Net als de voorganger uit 2016 (‘My Turn Now’) is deze CD mij uitstekend bevallen. De mixture van folk, blues en folk-blues is prachtig uitgevoerd. De opnames namen slechts drie dagen in beslag en werden direct opgenomen met de betrokken musici, net zoals destijds in de Sun studio. Geen overdubs en wat dies meer zij.

Het lijkt erop dat deze Brooks Williams ons een constante goede kwaliteit voorschotelt. Heerlijke toegankelijke folk-blues! (Independent, Red Guitar Blue Music RGBM-1801)