Trevor Horn, The Reflection, Wave One (Original Soundtrack)

‘Video Killed The Radiostar’ verschijnt in september 1979. Op 30 jarige leeftijd heeft Trevor Horn met The Buggles een eerste hit in handen. Het nummer heeft een videoclip, die op MTV debuteert. Het is de eerste clip bij een popsong en het nieuws gaat de wereld over. Horn heeft talloze bandjes aan een eerste singel of debuutalbum geholpen en scoort nu zelf een eerste hit. De rij namen waar Horn mee heeft gewerkt is onafzienbaar. David Bowie, Frankie Goes To Hollywood, Grace Jones, Yes, Pet Shop Boys, Art Of Noise en Belle & Sebastian. En dit is maar een greep.

Beeld heeft altijd de interesse van Horn gehad. The Reflection – Wave One is een superheldenserie die bij de Japanse publieke omroep afgelopen jaar werd uitgezonden. Horn componeerde de muziek voor deze anime. De serie is geschreven door Stan Lee die eerder medeverantwoordelijk was voor rolprenten van Spider-Man en X-Men. Het verhaal van The Reflection – Wave One is onnavolgbaar. Een mysterieus fenomeen doodt miljoenen mensen. De overlevenden ontwikkelen bovennatuurlijke krachten, worden helden of schurken.

Trevor Horn is verantwoordelijk voor de muziek bij de serie. Hij heeft binnen tientallen zo niet honderden producties onder diverse namen samengewerkt. The Reflection – Wave One Original Soundtrack is zijn debuut onder eigen naam.

Vierentwintig nummers maar liefst op deze langspeler. Elk nummer heeft de orkestrale signatuur van Horn. De muziek is bombastisch, begeesterend, groots, kent veel variaties op hetzelfde thema en bij de liefhebber valt de mond af en toe van verbazing open. Voor luisteraars die kunnen genieten van de bombast van Frankie Goes To Hollywood, de arrogantie van Grace Jones en de pompeuze hoogdravendheid van Pet Shop Boys is The Reflection – Wave Out een eindeloze ontdekkingstocht met op de juiste momenten herhalingen. Vierentwintig nummers en dat betekent evenzovele keren luisteren naar een producer die elk knop op zijn apparatuur maximaal benut. Dit debuut van Trevor Horne is vooral een muzikale hoogmis wat betreft het gebruik maken van de mogelijkheden van een studio. Schitterend maar ook vooral voor de liefhebber. (Butler Records)