Nathan Bell, Loves Bones & Stars

Het album Love>Fear was vorig jaar de reactie van Nathan Bell op de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Hij schreef nummers over de teloorgang van socialisme, democratie en mensenrechten. De boodschap was klip en klaar. Zijn thuisland zou beter af zijn zonder Donald Trump. Tot aan de dag van vandaag lijkt geld in USA meer macht te geven dan creativiteit. Love>Fear beïnvloedt niet of nauwelijks de politiek agenda, maar het is goed dat er artiesten als Nathan Bell zijn. Loves Bones & Stars is een persoonlijk document. Elf nieuwe nummers die verhalen over echtgenote Leslie Bell, zijn kinderen en vrienden en vriendinnen. Nummers als ‘Loves Bones and Stars, Love’s Bones and Stars’ en ‘A Day Like This’ staan zelfs in twee versies op de schijf. Bell laat invloeden van anderen toe in zijn composities en deelt dit graag met de luisteraar.

Bell keert na een korte muzikale carrière in de vorige eeuw de muziekwereld de rug toe en zoekt een bureaubaan. Hij reist jarenlang naar kantoor om een goed belegde boterham te verdienen. Een vriend trekt hem in 2008 terug naar de muziekwereld. Bell noemt de periode van kantoorwerk belangrijk. Hij waardeert het plezier van spelen en de drang om boodschappen in zijn songs te componeren is duidelijker en alleen maar gegroeid. Love>Fear is een voorbeeld waarmee hij de luisteraar troost biedt, maar ook de boosheid en de frustratie verwoordt. Na het politieke statement van 2017 zijn er de persoonlijke verhalen op Loves Bones & Stars. Bell schrijft daarbij prachtige teksten. Een voorbeeld uit de track ‘Whiskey, You Win’.

Now All My Dreams
Fit In A Suitcase

In eenvoudige woorden schildert Bell een scène die herkenbaar is. Zangeres Annie Mosher helpt Bell met harmonieuze vocalen. Twee mensen, twee stemmen en een gitaar zijn genoeg om een emotioneel, zeer fraai nummer te maken. Nathan Bell heeft afstand genomen van het politieke vuil uit Washington. Hij peurt uit persoonlijke gebeurtenissen mooie liedjes. Loves Bones & Stars is persoonlijk en toch voor de luisteraar gemakkelijk te delen. Bell maakt een album vol herkenbare, fragiele Americana songs. Hulde. (Independent) Binnenkort on tour: