Meteen naar de inhoud

Davis Kathriner, Losing Habits

Wat lijkt op een soloproject van ene Davis Kathriner is in werkelijkheid een door het duo Ben Davis (Brooklyn) en Danny Kathriner (St. Louis) in 2017 opgestart project.  Beide mannen speelden ooit samen in de country-rockband Wagon (laatste CD in 1999), een band uit St. Louis, Davis op gitaar en Kathriner op drums. De songs op “Losing Habits’ werden ‘op afstand’ geschreven, geen enkel probleem in de huidige gedigitaliseerde maatschappij. Het uiteindelijke resultaat werd in een ongeoefende sessie opgenomen in Lexington, Kentucky, zo’n beetje tussen de woonplekken van de heren in. Het leverde een heerlijke CD op met twaalf aangename en melodieuze songs, soms wat melancholisch, prima geproduceerd door Davis, die ook de mix voor zijn rekening nam. Ook de begeleiding mag er wezen: duo-zang van Laura Cantrell op het schitterende ‘Breakfast Table’ (samen met Danny, ze schreef mee) en van singer-songwriter Lauren Balthrop in het minstens even fraaie ‘Same for You’, Erik Friedlander op cello, Tony Scherr (speelde met o.m. Norah Jones en Bill Frisell) op allerlei instrumenten w.o. pedal steel. Twaalf songs op de CD, met de buitenbeentjes ‘All My Time’ en ‘Ruby’ met hun eentonige maar effectieve drumsound en ditto keyboard of gitaar en ‘Here For You’ met een gospelachtige sfeer en een heerlijk zingende pedal steel. Lekkere countrydeuntjes zijn de aangenaam huppelende songs ‘Hello Annabella’ en ‘Love You Worse’. ‘Please Leave Traces’  is een gevoelig walsje met piano en orgel in de begeleiding.

Een heerlijke verrassing, deze eerste CD van de twee vrienden van de formatie Wagon. Ik heb met toenemend genoegen geluisterd naar deze CD met zijn prima uitstraling en knappe songs. Aanrader. (Amano Recordings)

Scroll To Top