Mark Wayne Glasmire, Can’t Be Denied

Voor Mark Wayne Glasmire, zoals bij vele vergelijkbare musici, is het een langdurig gevecht geweest om enige erkenning te verkrijgen. Op zijn tiende kreeg hij een gitaar via zijn ouders van de Kerstman. Hij had kort daarvoor de Beatles op de Ed Sullivan show gezien en wist dat muziek zijn levensdoel zou worden. Maar Mark liet de gitaar na een paar lessen voor wat die was en vond voorlopig meer plezier in atletiek en werken. Luisteren naar muziek bleef hij wel intensief doen, enkele groten van de jaren 70 hebben zijn muziek behoorlijk beïnvloed: Crosby/Stills/Nash/Young, Jim Croce en Harry Chapin. Rond zijn twintigste pakte hij de gitaar weer op en in de jaren 80 trad hij veel op in New York City, en dat naast zijn werk in de bouw overdag. In deze periode verschijnt zijn eerste CD, ‘Sad songs’ (1982), alsmede een EP (samen met een paar vrienden).

Mark groeide in zijn muzikale mogelijkheden, zijn liedjes werden steeds beter en hij besluit zijn geluk te gaan beproeven in Nashville. In 1995 verhuist hij naar deze stad, een jaar later komt zijn tweede CD uit, ‘All of my heart’. Het schijfje wordt goed ontvangen en krijgt de nodige airplay, ook in Europa. Maar een doorbraak blijft uit, al is hij dicht bij een contract voor Asylum Records. Dus gaat hij weer in de bouw werken, nu bij een landelijk opererende maatschappij waardoor hij veel moet reizen. Muziek blijft zijn eerste liefde, in 2006 komt weer een CD uit, ‘Scrapbook’, in 2009 gevolgd door ‘Life Goes On’, in 2012 door “MWG’ en nu is er dus de zesde, ‘Can’t Be Denied’, (wederom) opgenomen in Nashville. Het is een mooi gearrangeerd product geworden met veel aandacht, naast de obligate bas, gitaar, drums en keyboards voor mandoline, fiddle, banjo en dobro, allen bespeeld door de voortreffelijke Wanda Vick. Mark’s muziek is een easy-listening, poppy invulling van folk en country. Zonder meer aangenaam, maar geen voer voor liefhebbers van wat steviger werk, hoewel de elektrische gitaar af en goed doorkomt.

Mark Wayne Glasmire brengt wederom mooi afgewerkte muziek, prettig om naar te luisteren. Geen wereldbestormer, deze man, maar wel gewoon goed! (Traceway Records)