RJ Comer, One Last Kiss

Het verhaal van de singer-songwriter RJ Comer is apart, hoewel niet uniek. De man werd geboren in Chicago, ging op een gegeven moment naar de muziekschool, maar stopte daar zo’n 30 jaar geleden abrupt mee om vervolgens in een diep gat te vallen van verslaving, armoede, geweld, mislukte relaties, een zelfmoordpoging en gevangenisstraf. Een ‘come-to-Jesus’ weekeinde in de gevangenis bracht hem terug in de ‘goede’ wereld. Hij ging terug naar college en kreeg zelfs een beurs voor een rechtenstudie. Dat bracht hij tot een goed einde en hij werd advocaat. Als hobby startte hij een bandje en dat bandje kreeg zowaar een contract. Dus kwam hij terug in de muziek, hij bracht een paar CD’s uit met de band en een paar solo-EP’s. en nu is er dan een eerste full-time CD met uitsluitend eigen songs. Met een ruige bariton maakt RJ ons met zijn mix van Americana en blues deelgenoot van onder meer zijn ellende en hoe eruit te komen, narigheid met een positief toekomstbeeld dus. De productie is in handen van Shawn Byrne uit Nashville, die als begeleiders o.m. gitarist Randy Kohrs en fiddler Daniel Foulks inbracht. Ook horen we incidenteel mandoline, keyboards, harmonica en accordeon en uiteraard bas en drums.

RJ Comer doet mij met name sterk denken aan Ray Wiley Hubbard. RJ is een aangename binnenkomer in het Americana-circuit. We zullen nog van hem horen, dat is zeker. (Growling Moon Records).