Colin James, Miles To Go

Blue Highways is in 2016 de achttiende langspeler van de Canadese muzikant Colin James. En ook zijn eerste hitalbum! In de hitladder van Roots Music Report’s Blues Chart bezet de release tien weken de eerste plaats. ‘Riding In The Moonlight’, een liedje van Willie Dixon, belandt in de versie van Colin James op een Spotify speellijst en de rest, zoals dat zo mooi heet is “geschiedenis”. Blue Highways is een album gevuld met covers. Het is niet meer dan logisch dat Colin James voor Miles To Go opnieuw de geschiedenisboeken induikt en met een flink aantal covers op de muzikale proppen komt. Dit negentiende album van Colin James telt dus negen liedjes van anderen en twee nummers van eigen hand.

Chester Burnett aka Howlin’ Wolf, McKinley Morganfield oftewel Muddy Waters, Blind Lemon Jefferson, Blind Willie Johnson en Arthur Crudup leveren liedjes. Luisteren naar de bluesmuziek op Miles To Go is een reis naar lang vervlogen tijden. James heeft daarbij niet gekozen voor grote hits, maar voor verfijnde, langzaam uitdijende bluesmuziek.

Uitzondering is ‘I Need Your Love So Bad’. Het nummer is geschreven door Mertis John Jr. Fleetwood Mac speelt het nummer in 1968 de hitlijsten in. Iedereen kent de track en toch verrast James met zijn ingetogen uitvoering.

Miles To Go is een logische opvolger van Blue Highways,. Colin James wil nog wel even blijven spelen op die succesvolle weg van liedjes van grootheden uit een ver en grijs verleden. Niets mis mee. ‘I Will Remain’ en ’40 Light Years’ zijn de zelf geschreven songs van James en misstaan niet tussen de klassiekers.

Colin James komt in 2018 met een voorspelbaar album,. Opnieuw is er de keuze voor covers. Miles To Go is de prima opvolger van het hitalbum Blue Highways uit 2016. Het is daarbij een prettige bluesplaat van behoorlijk hoog niveau geworden. (True North Records)