Nancy Cassidy, River’s Rising

Best wel een productieve dame, deze Nancy Cassidy uit California, USA. Achter haar naam staan 5 zeer goed verkochte CD’s met ‘Kidssongs’en tot dusver 9 CD’s voor volwassenen. ‘River’s Rising’ is een heerlijk relaxte country-CD met gospelrandjes, een beetje rock en een beetje rockabilly met daarop in de begeleiding de geschikte instrumenten als fiddle, cello, mandoline en pedal steel (de legende Jaydee Maness, bekend sinds de jaren 60 toen hij speelde in de International Submarine Band (met Gram Parsons en Chris Ethridge), in Buck Owens’ Buckaroos en later in de Desert Rose Band!!!). In de wellicht mooiste nummers van de CD, de titeltrack (hierin speelt Maness de sterren van de steelhemel) en ‘We’ll Float on the Water’ brengt een achtergrondkoortje het gospelgevoel. Toepasselijke naam van dit koortje: ‘The Waters’ (The Waters Family met Oren Waters). Ook ‘He’s Gone Away’ met zijn klaaglijke harmonica (Mitch Grainger) en weer een hoofdrol voor de 73-jarige Maness is een juweel. De stem van Nancy heb ik al eerder vergeleken met die van de ook al Californische en sinds 1986 diep betreurde Kate Wolf. Dat is op deze nieuweling weer het geval, dat een beetje trieste iets donkere stemgeluid. Producer is de veteraan Ed Tree (te horen op een keur aan gitaren), op keyboards, Wurlitzer, accordeon en orgel horen we Carl Byron, op fiddle Aubrey Richmond en op mandoline Tom Corbett.

Nancy scoort bij mij wederom met prachtige, subtiele en hoopgevende muziek. Blijf doorgaan, Nancy, verblijd ons keer op keer met je schitterende songs en mooie arrangementen. (Twitter Twatter Music).