Malford Milligan & The Southern Aces, Life Will Humble You

In 1994 staat Malford Milligan aan de wieg van de groep Storyville. Leden van de groep Arc Angels en de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan bundelen de krachten. Milligan is van 29 maart 1959. De bluesrockers in de supergroep maken furore en drie langspelers. Sweet Cherry Soul is het eerste album dat de inwoner van Austin, Texas onder eigen naam maakt. Milligan ontmoet de Nederlandse muzikant en producer Jack Hustinx. Op Sweet Cherry Soul wordt Milligan begeleidt door Nederlandse muzikanten. Hij toert in 2002 en 2003 veel door de Lage Landen en neemt de band mee voor optredens in Austin, Texas.

Vele jaren, optredens en onderscheidingen verder is er Life Will Humble You. Milligan heeft een keuze gemaakt uit recent eigen materiaal en covers van wat langer geleden. De muziek is dat typische mengsel van R&B, gospel en blues.

Opener ‘I’m Glad To Do It’ is een song van Homer Banks en Johnny Keyes uit 1967. Het is een R&B slijper die zeer geschikt is voor langzaam deinende bewegingen op een dansvloer. ‘The Man I Used To Be’ is een nummer van Milligan en heeft een swingend orgel in het intro. Jack Hustix schreef mee aan zes nummers. Ýo Yo’ is een liedje van Stephen Bruton uit 2002. Op ‘Feel Like Going Home’, een klassieker van Charlie Rich doet JW Roy mee op vocalen.

Life Will Humble You heeft liedjes door de jaren heen, eigen composites en slim gekozen covers van muzikale helden. Het is een uitstekende langspeler geworden. Malford Milligan & The Southern Aces mogen de Nederlandse podia weer beklimmen. In de zalen zal worden meegezongen en op de dansvloeren zullen de bezoekers elkaar vinden in vrolijk dansen.

Dit album van Malford Milligan is organisch, stapt van R&B naar blues en gospel. Het is een langspeler met dertien tracks. Deze songs passen in een kerk en in een concertzaal. Het is een voorlopig hoogtepunt in de carrière van een van de grootste soulzangers van Amerika. Deze langspeler staat vol dansbare, intense, energieke soulmuziek. Milligan eert zijn helden en doet met eigen nummers niet onder voor grootheden uit heden en verleden. (Royal Family Records)