Meteen naar de inhoud

Chris Thomas, Bound To The Ocean

Nadat Engelsman Chris Thomas vanaf begin jaren negentig in (cover)bands speelde, besluit hij in 2013 voltijds voor een solocarrière te gaan. In die hoedanigheid verschijnt een tijdje terug zijn eerste album Bound To The Ocean, gevuld met een dozijn songs dat hij met een aardige schare muzikale vrienden op elektrische gitaar, bas, piano, banjo, viool, Irish wisthle, fluit en achtergrond- vocalen opneemt. In zijn bio vermeldt hij onder anderen door The Eagles, Simon & Garfunkel, Passenger en John Mayer te zijn beïnvloed. Kan ik me indenken, want van allen klinken echo’s door, zoals de weemoedige sfeer, melodierijke vormgeving, lichtvoetige toonzetting en Thomas’ fraaie, hese stem die vaak verbluffende gelijkenis toont met die van Don Henley van de Eagles. Maar een na-aper is hij beslist niet, daarvoor klinken zijn liedjes te authentiek en organisch. In één woord prachtig vind ik de mix van van alles een beetje: folk, country, blues, pop en rock, die het gehoor streelt en milde melancholie ademt. Kortweg: een album dat eenvoudige, sprankelende up- en downbeat liedjes bevat, door Thomas en zijn steengoede begeleiders met veel bezieling over het voetlicht gebracht. (Independent)

Scroll To Top