Meteen naar de inhoud

The Underhill Family Orchestra, Tell me that you love me

Dit is een verrassend schijfje van een onbekende band uit Mobile, Alabama. The Underhill Family Orchestra (TUFO) werd ongeveer 8 jaar geleden opgericht door Steven Laney en Joelle Rosen en bestaat nu – na diverse bezettingen  –  verder uit gitarist/mandolinespeler Ben Cook, drummer Roy ‘Animal’ Durand en bassist Joe Grove. Het is geen echte familie, maar de bandleden houden van een hecht groepsgevoel. Zij spelen met geschminkte gezichten en hun concertgangers doen dat ook vaak op hun verzoek.

Tell Me What You Love Me is het debuut van TUFO, nadat zij opgepikt zijn door het Amerikaanse label Skate Mountain Records. Het eclectische album is geproduceerd door de LA-producer Noah Shain. Het album opent met een vrolijke song (Oak Holler) vol afwisseling en vele tempowisselingen.  Chickasaw Fields heeft het dynamische sfeertje , dat de muziekliefhebber kent van een band als Nathaniel  Rateliff and the Night Sweats. Dit liedje is een call and responce- song over het hebben van een relatie.  De liedjes hebben  regelmatig een 5 stemmige zang en dat roept ook  de vergelijking met de Fleet Foxes  op.  De muziek van The Underhill Family Orchestra  zou men het beste kunnen omschrijven als een moderne interpretatie van de gospel. When The Trumpet Sounds klinkt lekker funky met pittige blazers. De song Nebraskatown heeft een aansprekend opzwepend ritme gecombineerd met prachtige meerstemmige zang. Wooden Hymnal in C is een bijna a capella gezongen spiritual en dat klinkt prachtig. De rest van de liedjes zijn ook diep geworteld  in de traditie van het Zuiden van Amerika.

Dit debuut mag er zijn en ik hoop dat deze band gauw eens de oversteek maakt. Het lijkt mij namelijk een geweldige live-act.

Scroll To Top