Meteen naar de inhoud

HannekeLaura, Space & Time

HannekeLaura is de artiestenaam van Hanneke van den Eertwegh, een Nederlandse singer-songwriter met een engelachtige stem. Tijdens haar middelbareschooltijd op de Dalton Den Haag was zij actief in de vele musicals en toneelstukken die de school bracht. De muziek kwam toen dus in haar leven, ze was een vaste deelnemer aan het Open Podium, een jaarlijks fenomeen waarbij leerlingen van de school hun kunnen vertoonden. De school heeft een muziekstudio, waar haar eerste eigen liedje werd opgenomen (het staat op de eerste CD die ooit door de studio werd geproduceerd). Nadat zij als beste van haar jaar in 2000 haar gymnasiumdiploma haalde ging zij naar Ierland als vrijwilligster en leerde daar de geneugten van het Ierse pop circuit kennen. Toch ging zij rechten studeren in Maastricht, waar zij in 2005 afstudeerde en vervolgens werd beëdigd als advocaat, ze werkte vervolgens als stagiair bij de ‘Landsadvocaat’, maar stopte na een jaar omdat de muziek haar riep. Ze pakte haar gitaar onder de arm en ging terug naar Ierland om muziek te maken. Dat het lastig is om een bestaan op te bouwen als musicus heeft zij ervaren, ze moet steeds een baantje ernaast hebben om te kunnen leven. Ze nam tussen 2007 en 2014 een drietal EP’s in eigen beheer op, om bij optredens aan de man te brengen. In 2015 mocht ze het podium delen met ‘The Dublin Legends’ in het Paard van Troje in Den Haag (voor 1100 man). Nu is er dan een min of meer fulltime CD (9 nummers, 30 minuten) van haar verschenen met eigen songs en met alleen Hanneke op gitaar en piano als begeleiding, opgenomen in haar eigen huis in Scheveningen.  Subtiele liedjes over verloren en gevonden liefde. Dromerig, sprookjesachtig, lieflijk. Al luisterend kruipt de stem van Hanneke in je en je droomt met haar mee, je wordt omarmd door (haar) liefde.

Houd HannekeLaura in de gaten, ze groeit ongetwijfeld door. Als er ooit een kans komt om met wat meer begeleiding haar muziek te brengen zal dat haar uitstraling zeker ten goede komen. Nu is het zwijmelen en genieten van de prachtige liedjes op haar laatste album. (Independent)

Scroll To Top