Ruen Brothers, All My Shades Of Blue

De Engelse (uit het dorpje Runthorpe) broers Henry (akoestische gitaar) en Rupert akoestische gitaar, elektrische gitaar, harmonica en bas) Stansall, artiestennaam Ruen Brothers, hebben geen halve maatregelen mogen nemen bij het tot stand komen van hun debuut-CD. Producer is niemand minder dan Rick Rubin (we kennen hem van o.m. Red Hot Chili Peppers, Adele, Josh Groban, maar ook Johnny Cash en Neil Diamond (‘Home Before Dark’, 2008), in de begeleiding een volledige band met daarin o.m. Chad Smith (Red Hot Chili Peppers, drums), Ian McLagan (keyboards, Small Faces) en Dave Keunig (The Killers, strings). De boys kregen van hun vader een lekkere dosis Rolling Stones en Everly Brothers mee in hun jeugd en hebben die invloeden, samen met nog een aantal meer, laten samenkomen in hun eigen sound, zo ergens tussen Everly Brothers, Roy Orbison, Mavericks en Bruce Springsteen in. Vooral pittige rock, met herinneringen aan muziek van weleer, de jaren vijftig en zestig zijn nooit ver weg. Neem bijvoorbeeld de softe cover van de jankballade ‘Make the world go away’ (geschreven door Hank Cochran in 1960 en een aantal malen de hitlijsten in gezongen, de eerste keer door Timi Yuro in 1963). Het is wel een buitenbeentje op deze verder behoorlijk rockende CD, die wel een aantal luisterbeurten vereist voordat de waarde duidelijk wordt.

Voor de liefhebbers van een pittige rocksound met retrokantjes is dit een leuke aanwinst. Ik ben benieuwd hoe de broertjes live doorkomen. (Ramseur Records)