The Belle Sounds maakt tactvolle plaat

Noëlle Hampton and André Moran begonnen met The Belle Sounds 6 jaar geleden. In de loop van hun carrière opende ze voor onder andere Bob Dylan, Wilco, Richard Thompson, Chris Isaak, Jerry Jeff Walker. De overstap naar The Belle Sounds voelde als een opwindende evolutie. Muziek critici maakte vergelijkingen met Fleetwood Mac meets Neko Case. The Belle Sounds werkte samen met producer David Boyle (Patty Griffin / Fiona Apple / Robert Plant / Suzanna Choffel) om alle verhalen, geluiden en emoties van de liedjes op hun nieuwe plaat te verbinden tot één samenhangend werkstuk. De plaat legt de problemen van het Amerika van vandaag bloot en probeert de chaos het hoofd te bieden door vooral kalm te blijven. Noëlle Hampton schreef  het liedje “When You Lose Someone” na het overlijden Jimmy LaFave. Noëlle zong op het album van Jimmy’s Night Tribe.