Son Of The Velvet Rat, The Late Show

The Late Show is de registratie van een optreden in de club Rhiz in Wenen Oostenrijk. Aanvullend werden er opnames gemaakt in een club in Duitsland en een studio in Amerika. Bij beluistering is duidelijk dat met name in Rhiz weinig publiek was. The Late Show begint overtuigend met de Americana track Little Flower. Het karige applaus na bijna drie minuten is toch wat ontluisterend.

Son Of The Velvet Rat is in 2003 opgericht door Georg Altziebler. Met echtgenote Heike Binder wordt in Graz, Oostenrijk een repetitiekot gevonden. Hetzelfde jaar verschijnt het album By My Side. Son Of The Velvet Rat produceert sterke, sfeervolle bluesrock. Invloeden te over, maar de groep heeft vooral een eigen melodie, een eigen muzikale smoel.

Joe Henry produceert in 2017 de in de studio Joshua Tree, California opgenomen langspeler Dorado. Het is een hoogtepunt in de carrière van Son Of The Velvet Rat. Des te vreemder dat de groep dit jaar komt met een plaat die live is opgenomen op verschillende plekken. Daarbij is de The late Show een soort Best Of. Vijf nummers van Dorado, Red Chamber Music, de langspeler uit 2011 levert drie tracks en alleen ‘Another Glass Of Champagne’ is een onbekende (nieuw?) nummer.

The Late Show is niet meer dan een aardig tussendoortje. Son Of The Velvet Rat is een overtuigende live act, maar of de fans blij verrast zullen zijn met deze verzamelaar is maar zeer de vraag. De elf tracks vullen niets toe aan wat bekend was. The Late Show is een aardige registratie van optredens, maar overtuigt niet als nieuwe release. (Independent)