Besides Daniel, Teeming

Besides Daniel timmeren al meer dan tien jaar aan de weg. Drie eerdere releases zijn aan dit café voorbijgevlogen. De dynamische live optredens gaven de doorslag om hun vierde release Teeming ook in Europa onder de aandacht te brengen.

Deze vol met realistische poëzie volgepropte plaat roept meteen aangename herinneringen op met een band als Bon Iver. Frontman Danny Brewer komt weliswaar wat minder opdringerig over maar komt zeer overtuigend uit de startblokken met de opener Long Shot. De wemelende en dankbare teksten vieren de liefde en het nieuwe leven, wat dat ook mogen zijn. Veel persoonlijke ervaringen en levenslessen worden fijnzinnig en vakkundig bezongen, de stem van Justin Vernon is dan ook nooit ver weg. Luister maar naar French Braid. Wat Vernon ooit deed, zich midden in de winter opsluiten in een berghut, doet Brewer als echtgenoot en vader terwijl hij zijn huis bouwde ergens in de heuvels van het noorden van Georgia. Een ander hoogtepunt dan, If You Ask Me To. Wat een harmony meer uitzondering dan regel. Wat een mix en wat heeft die producer Matt Pethel toch een uitstekende feel voor wat past en niet past.

Teeming is een AmaZinG TeN 2018 kandidaat. De wijsheid en het vreugdevolle geluk die deze plaat uitstraalt is werkelijk hartverwarmend. De kleine dagelijkse wonderen zijn inderdaad de wereld nog niet uit. (Independent)