Meteen naar de inhoud

AHI, In Our Time

AHI (spreek uit als ‘Eye’) is een Canadese muzikant uit Ontario en deze Ahkinoah Habab Izarh klinkt als een moderne folk-troubadour. Met zijn enorme strot vol gruis lijkt hij voorbestemd om uit te groeien tot de nieuwe Ted Hawkins. In 2016 debuteerde AHI met het album We Made It Through The Wreckage. Met een song daarvan – getiteld  Ol’ Sweet Day –  maakte hij voor het eerst veel indruk. In 2017 leverde hem dat diverse prijzen op zoals de Stingray Rising Star Award.

In Our Time is AHI’s tweede album. Het opent met Breakin’ Ground. “I’ve been told I’m  worthless, so much that it gave me purpose” zingt AHI strijdbaar. “I thought all doors were broken, till I found one I could open”. AHI komt tot zelfontplooiing en moedigt de luisteraar aan met: I’m learning the right to say, anybody can find their way”. Kortom,  AHI is een profeet van het Positivisme en met songs als Straight Ahead en Made It Home (een ode aan zijn familieleven) draagt hij deze leer uit. AHI doet dat vooral op een directe wijze met eenvoudige teksten en weinig metaforen.  De song Five Butterflies is een eerbetoon aan de liefde. We Want Enough is een politiek geladen lied tegen de uitwassen van de overdreven consumptiemaatschappij.  De titelsong zit ook vol geëngageerde teksten en is vooral een aanklacht tegen populisme en fascisme. Alle liedjes zijn gegoten in aangenaam klinkende, melodieuze deuntjes. Het positivisme viert hoogtij op dit album en wij zijn met AHI in de wereld van de folk/blues een interessante muzikant rijker.

Scroll To Top