Karen Jonas, Butter

Afkomstig uit Virginia, deze in eerste instantie countryzangeres Karen Butter, u weet wel, met de obligate snik op de juiste momenten. Sinds 2014 verschijnen er werkstukken van haar op CD. Na ‘Oklahoma Lottery’ (2014) en ‘Country Songs’ (2016) is er nu ‘Butter’, waarin Jonas behalve country ook Jazz, Ragtime, Blues en soul inbrengt. De productie van de nieuweling is van Jeff Covert en Tim Bray en het resultaat mag er zijn. Echte country, zoals in ‘My Sweet Arsonist’ (arsonist is brandstichter) en ‘Mama’s First Rodeo’, swingende jazz met veel blazers (‘Butter’), soul (‘Gospel of the Road’), poppy country (‘Kamikaze Love’), poppy jazz (‘Oh Icarus’), een heerlijk countrywalsje (‘Dance With Me’), vaudeville (‘Mr. Wonka’), folk (‘The Circus’) en ‘gewone’ pop (‘Yellow Brick Road’). Genoeg variatie om een in zijn totaliteit prettige CD op te leveren. Jonas’ songs zijn adequaat, haar stem is helder en zuiver, de begeleiding is prima, de sfeer goed. Karen Jonas’ Butter smeert en bakt prettig, het resultaat is smakelijk en goed eetbaar ofwel luister baar. (Independent)