Elvin Bishop’s Big Fun Trio, Something Smells Funky Round Here

Something Smells Funky Round Here is de tweede cd die Elvin Bishop met zijn Big Fun Trio uitbrengt. Ze hebben er lol in, deze drie heren. Ze zijn niet meer piepjong, het hoeft allemaal niet meer zo nodig, de druk is eraf en – wat het belangrijkst is – ze hebben er gewoon lol in. En dat straalt eraf. Het resultaat is een leuke plaat, met verdomd goede Chicago blues. Maar nu eerst even over de drie lollige heren. Elvin Bishop (zang, gitaar) speelde in de zestiger jaren bij Paul Butterfield, ging solo en verkreeg wereldfaam met de hit “Fooled Around And Fell In Love”. In de afgelopen decennia bleef hij een vaste waarde in de Chicago blues. Samen met zijn vrienden Willie Jordan (zang, cajón) en Bob Welsh (gitaar, piano) vormt hij dit trio nu alweer zo’n jaar of drie.

Zoals gezegd, het plezier straalt eraf. Op de cd staan tien goed uitgevoerde bluesnummers, die zich voor het grootste deel in de Chicago blues bewegen. Er zijn wat uitstapjes naar bv de boogoe woogie in “Bob’s Boogie”, New Orleans in Jackie Wilsons aloude “Higher And Higher” en zydeco met “My Soul”. Om het geluid van het laatstgenoemde nummer helemaal af te krijgen doen de heren beroep op de accordeon klanken van Andre Thierry. Politiek wordt het met “Something Smells Funky Round Here”, waarin het gedoe met Trump nog even wordt aangehaald. Het is allemaal niet perfect en het rammelt hier en daar wat. Maar ach, wie maalt daarom. Het is gewoon goed. (Alligator)